Home

Achtergrond 171 x bekeken

Inspectie: besmet medicijn in Nederland gebruikt

Nederlandse patiënten zijn blootgesteld aan vervuilde, in China geproduceerde grondstoffen in heparine, een antistollingsmiddel.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bevestigde vandaag een bericht daarover in het AD. Drie Nederlandse ziekenhuizen hebben het besmette medicijn, dat door gezondheidsautoriteiten in verband wordt gebracht met een groeiend aantal doden in de Verenigde Staten, gebruikt. De Inspectie wil niet zeggen om welke ziekenhuizen het gaat.

Als het medicijn wordt gebruikt, kunnen patiënten snel een allergische reactie krijgen. Apothekers in de betrokken ziekenhuizen gaan na of dat inderdaad is gebeurd. Volgens de inspectie waren er donderdag nog geen gevallen gemeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.