Home

Achtergrond 2 reacties

Ingreep Skal treft aanvoer biologisch plantmateriaal

De aanvoer van plantmateriaal voor de biologische groenteteelt is flink getroffen door optreden van certificeringsorganisatie Skal.

Dit erkent directeur Jaap de Vries. Skal heeft voor de tweede keer dit jaar een certificaat ingetrokken van een opkweekbedrijf. Reden is het gebruik van verboden middelen. Voor een relatief kleine sector betekent dit een flinke beperking van de bevoorrading met geschikt plantmateriaal.

Telers worden afhankelijk van een kleiner aantal bedrijven. Mogelijk moeten ze ook een beroep doen op aanvoer vanuit het buitenland. Ook wordt het aantrekkelijker voor sommige telers om niet-gecertificeerd plantmateriaal te gaan gebruiken, erkent De Vries. Skal heeft echter rekening gehouden met dit gevaar en zal daarom scherper gaan controleren op het gebruik van jonge plantjes die aan de biologische eisen voldoen, zegt hij.

Lees ook: Skal betrapt tweede opkweker van planten

Laatste reacties

  • no-profile-image

    klaas

    Beste Richard, wat de hedendaagse journalistiek voor trends kent, het zij zo. Oorzakelijk gezien heb je natuurlijk gelijk, maar Skal maakt een einde aan de leveringspraktijken. Dat wil niet zeggen dat die ook de boosdoener is. Dat is degene die over de schreef gaat, laat dat duidelijk zijn. Skal beschermt deze bedrijven overigens nog steeds, omdat ze ongenoemd blijven.

  • no-profile-image

    Rich

    De reden-gevolg setting - zoals hier gelegd - kom je steeds vaker tegen in de hedendaagse journalistiek. Zo stelt Klaas dat: "De aanvoer van plantmateriaal voor de biologische groenteteelt is flink getroffen door optreden van certificeringsorganisatie Skal." Nee Klaas, hier moet staan: "De aanvoer van plantmateriaal voor de biologische groenteteelt is flink getroffen omdat een opkweekbedrijf (bij naam te noemen!) verboden middelen heeft toegepast." Dat is wat je zelf in het artikel aangeeft. Zet dat dan ook in de heading!

Of registreer je om te kunnen reageren.