Home

Achtergrond 1 reactie

Imkersvereniging Hollands Midden is het oneens met Verburg

Engbert Folles van Imkersvereniging Hollands Midden vindt dat landbouwminister Gerda Verburg het probleem rondom de massale bijensterfte bagatelliseert.

De minister liet onlangs in een brief aan de kamercommissie voor LNV weten dat er geen reden tot paniek is wat de bijensterfte betreft. Folles hekelt de manier waarop Verburg het probleem afscheept. "In de brief laat ze onder meer weten dat het probleem elke winter voorkomt en dat de imkers de varroamijt niet goed hebben bestreden. Maar feiten lees ik nergens terug."’ Folles toont daarentegen aan dat 67 procent van de bijenvolken in zijn gebied dood is.

Bijendeskundige Tjeerd Blacquière, verbonden aan Wageningen Universiteit, zegt net als Verburg dat er momenteel geen reden tot paniek is. "Landelijk gezien zijn er dit jaar niet meer bijen gestorven dan bijvoorbeeld vorig jaar. De peiling voor dit jaar is dat plusminus 13 procent van de populatie is doodgegaan. Vorig jaar was dat 15 procent en enkele jaren geleden was dat nog 26 tot 27 procent." Blacquière laat wel weten dat in het westen van het land meer volken zijn doodgegaan dan elders.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Konijnendijk

    Verbaasd lees ik de weigering van de regering om te accepteren dat er iets ergs aan de hand is.Het zelfde gebeurt in de USA/Canada op grote schaal en de zelfde reactie van mensen die aangesteld zijn door de bevolking maar
    niets weten.Ze moeten eerst maar eens met de boeren gaan spreken,niet met de Universiteit in Wageningen etc die profs werken voor de Gentech industry.

Of registreer je om te kunnen reageren.