Home

Achtergrond 166 x bekeken

Hulpbisschop vindt KRO niet katholiek genoeg

Hulpbisschop Everard de Jong van Roermond vindt de KRO niet katholiek genoeg.

In een interview met de zender Groot Nieuws Radio pleit hij voor een radicalere katholieke invulling van de zendtijd die de RK-Kerk op grond van de Mediawet heeft.

Het interview is zaterdag te beluisteren, maar het Nederlands Dagblad citeerde er vandaag reeds uit. De KRO vult in opdracht van de bisschoppen de zendtijd van de RK-Kerk op radio, televisie en internet. Het convenant dat de kerkleiders daarover met de katholieke omroep hebben gesloten, is in december voor drie jaar vernieuwd.

De woordvoerder van de RK-Kerk benadrukt dat De Jong op persoonlijke titel spreekt. Zijn mening op dit punt is al langer bekend. Bisschop Frans Wiertz, binnen het bisschoppencollege belast met de media, is het niet met zijn hulpbisschop eens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.