Home

Achtergrond

'Houd vast aan verbod op walvisjacht'

Dierenbeschermers begrijpen niet waarom Nederland nadenkt over een mogelijke versoepeling van het moratorium op de walvisjacht.

Ze roepen verantwoordelijk minister Gerda Verburg (Landbouw) op haar plannen te laten varen en zich snel weer te scharen bij de andere Europese landen die het verbod op de commerciële walvisjacht willen behouden.

De minister hoopt met Noorwegen, IJsland en Japan, de landen die het verbod aan hun laars lappen, afspraken te kunnen maken over de vangst van een beperkt aantal walvissen. Verburg denkt dat de dieren zo beter worden beschermd dan nu, want ondanks het in 1986 ingestelde moratorium zijn er volgens haar de laatste drie jaar elk jaar zeker 1800 gedood. Greenpeace, de Dierenbescherming en WSPA (World Society for the Protection of Animals) zien niets in de koers van de minister. Dat hebben zij haar dinsdag geschreven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.