Home

Achtergrond

Horeca moet minimumloon beter naleven

In de horeca verdient 3,2 procent van de werknemers minder dan het minimumloon.

De sector springt er daarmee negatief uit, zo blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie, dat minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Over het geheel genomen is het aantal werknemers dat minder krijgt dan het wettelijk minimum gedaald van 0,6 procent in 2004 naar 0,3 procent in 2006. Dat betekent dat ongeveer 20.000 werknemers worden onderbetaald. Vaak is dat het gevolg van een verkeerde berekening. Werkgevers berekenen het loon van een deeltijder bijvoorbeeld vaak op basis van een 40-urige werkweek, terwijl in het bedrijf 36 of 38 uur de norm is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.