Home

Achtergrond 1 reactie

Hommels ingezet bij gebrek aan bijen

De massale bijensterfte van dit jaar dwingt kwekers om hommels in te zetten voor bestuiving, meldt het AD.

Door de slechte zomer vorig jaar ligt de sterfte onder de bijenvolken een stuk hoger dan normaal.

Hierdoor schiet de prijs van bijen omhoog. Per volk betaal je nu al snel twee tot drie keer zoveel. Kwekers proberen het gebrek aan bijen te compenseren door hommels in te zetten in de kas.

Hoewel hommels prima de plek van bijen kunnen invullen, zijn kwekers hier nog steeds niet aan gewend. Bijen worden al sinds oudsher gebruikt in de glastuinbouw, terwijl hommels pas sinds 1988 in de kas aan het werk zijn.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hans van den Broek

  Velp 22 april 2008,
  Het is tragisch dat onder leiding van 16 ministers, 12 commissarissen van de koningin en 445 burgemeesters zij als bestuurders samen goed zijn voor ruim 1/3 van het bestrijdingsmiddelengebruik in Nederland. De andere 2/3 aan alle mogelijke bestrijdingsmiddelen komen op het conto van Land- en Tuinbouw, Fruit, Bloemen en Bloembollen enz. De particulieren mogen geen glyfosaat houdende producten zoals roundup meer in huis hebben sinds 01 januari 2007.
  Zelf getroffen door bijensterfte als gevolg van Glyfosaat spuiten 2x eind oktober 2007 dat zou in januari ruim 68% dode bijenvolken tot gevolg hebben omdat de gemeente zgn. onkruid wil dood spuiten. Glyfosaat bevat aminozuren, zetmeel, eiwitten en suikers iedeaal voor alles wat leeft zeker in de koude maanden als er bijna geen voedsel te vinden is voor insectten.
  De één zijn brood, de ander zijn dood is dan wel duidelijk maar doodzonde want met bijen hebben heel wat bewdrijven ook hun belangen voor mooiere en grote opbrengst. Als bijenhouder ben ik ook van mening dat eigenlijk alle bijenproducten in Nederland waardeloos zijn in veel gevallen 'niet geschikt is' voor de bijen die het zelf ophalen en al hlemaal niet geschikt voor mesenlijke consumptie i.v.m. te hoog gehalte aan bestrijdingsmiddelen. De controle van honing is in Nederland in handen van VWA en stelt helemaal niets voor. VWA stuurt mij bericht dat Glyfosaat door het CTBG-Wageningen is toegestaan met andere woorden VWA weigert controle! De EFSA in Parma-Italië het kwaliteite en veiligheidsorgaan van de Europese Unie denkt dat VWA-Nederland wel controle doet heeft het dus voor 100% mis.........
  Gevolg onder leiding van minister-president dhr. dr.mr. J.P. Balkenende IV al 4 Kabinetten op de hoogte dat onze Nederlandse bevolking vergiftigd wordt maar doet daar niets aan in feite wordt de bevolking al sinds eind WO II zonder dat zij het weten vergiftigd, al die kleine beetjes bij elkaar zal de kanker onde de bevolking aldoor meer worden. Zelf een inschatting gemaakt, circa 70% van de Nederlandse bijenhouders zal sterven aan een of andere vorm van kanker en dat zal alléén méér toenemen.
  Is het bij de Land- en Tuinbouw enz. bekend dat Glyfosaat een overigens erg onschuldig lijkende stof.........bij afbraak eindig toe AMPA? Dat is een ramp voor alle Waterwinbedrijven ter Wereld! Is het de lezers al bekend dat in de 2e helft van 2008 GLYFOSAAT en daarbij ook de GLYFOSAAT houdende middelen bij EU Wetgeving VERBODEN wordt? Er zal dan door niemand in de Lidstaten van de Europese Unie nog Roundup, Roundup Ready, Evolution enzovoort gebruikt moegen worden...........Waarschijnlijk zal dat een zegen zijn voor alle Waterwinbedrijven die haast zeker nog de komende 200 jaar AMPA-Glyfosaat uit ons drinkwater zal moeten verwijderen.
  VERVUILER betaald......Wordt straks de rekening bij Land- en Tuinbouw neergelegd? Worden de Politieke Partijen in Naderland aansprakelijk gesteld zij die daadwerkelijk betrokken zijn? Zijn dat dan Sr. art. 140 Criminele Organisaties?
  Graag lees ik reacties, je kan weer leren van andermans visie en het zou goed zijn om een discussie in Nederland op gang te krijgen. Er is inmiddels sinds de USA Firma in 1970 patent krijgt op Glyphosate (USA tekst) het patent in 2000 patentvrij zodat thans ruim 30 Chemie Bedrijven wereldwijd Glyfosaat houdende producten produceren waar dus daadwerkelijk 38 ervaringen te zien zijn waar in de USA thans 5 grassoorten Glyfosaat resistent zijn geraakt en het nu ook voor 100% bekend is dat de gevolgen dramatsich eindigen voor deze mensheid die in slechts luttele jaren de aarde, het oppervlaktewater, de lucht, ons drinkwater weten te vergiftigen!!!
  Mede dankzij de Wetenschap, Politiek wordt 99% van de Nederlandse bevolking feitelijk bedrogen, belazerd door hen die de leiding hebben en zelfs vergiftigd. geïnteresseerde lezers wil ik best voorzien van 100% documenten om zelf een mening te vormen. Enkele journalisten hebben al informatie via mij aangevraagd, ook diverse professoren buiten Nederland zijn echt geïnteresseerd. Alle Nederlandse Bijenhouders Bonden, Verenigingen en 99.9% van de bijenhouders/imkers zijn niet geïnteresseerd op dit moment. Zij zijn bezig met hun product de enige echte GLYFOSAATHONING dat is echt jammer een reden temeer een voorbeeld te nemen aan de Belgische Regering die wel 100% actief bezig is wat te ondernemen in tegenstelling tot onze eigen Nederlandse Regering.
  E-mailadres heeft de redactie.
  Met groet, Hans

Of registreer je om te kunnen reageren.