Home

Achtergrond

Hoge inkomens negatiever over economie

Het consumentenvertrouwen is een jaar tijd onder mensen met de hoogste inkomens sterker gedaald dan onder mensen met een laag inkomen.

Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Het CBS meet de stemming onder Nederlandse consumenten aan de hand van een aantal vragen over de economie en de koopbereidheid. Het saldo van het aantal negatieve en positieve antwoorden is het consumentenvertrouwen.

Het consumentenvertrouwen was onder de hoogste inkomens in het eerste kwartaal van dit jaar 26 punten lager dan in het eerste kwartaal van 2007. De stemming onder de laagste inkomens daalde dezelfde periode 16 punten. Consumenten met de hoogste inkomens zijn per saldo nog wel positief over de economie.

Uit de studie bleek verder dat het vertrouwen onder niet-werkzame personen veel lager is dan onder werkzame personen. Onder de werkenden hielden de pessimisten en optimisten elkaar nog net in evenwicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.