Home

Achtergrond 8 reacties

Hek van 4 kilometer tegen grazende ganzen

Een tijdelijk raster met een lengte van 4 kilometer moet even buiten Giethoorn grazende ganzen uit boerenland weren.

De ganzen eten het grasland kaal, meldt Natuurmonumenten vandaag. De dieren lopen vanuit natuurgebied De Wieden massaal de weilanden in zolang hun kuikens nog niet kunnen vliegen. Het verjagen van de beesten blijkt niet afdoende te helpen.

Het hekwerk komt er eind deze week.

De zogeheten Hoogwaterzone aan de rand van De Wieden trekt veel watervogels aan. Boeren van aangrenzende weilanden hebben meer dan gemiddeld last van de ganzen. De beesten mogen in dit gebied afgeschoten worden, maar de houders van jachtaktes vinden het onwenselijk ganzen met kuikens te doden.

Het is voor het eerst dat het raster wordt opgebouwd. Zodra de kuikens gaan vliegen, is er minder overlast en gaat het hek weer weg, aldus Natuurmonumenten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  geen jagers wel eeen hek = hongerdood
  dat is een diervriendelijke oplossing!!

 • no-profile-image

  Hertogs

  Eindelijk blijkt dan toch dat er nagedacht kan worden naar alternatieve oplossingen. Dus weg met dat geweer. Goede oplossing. En nu de jagers nog achter een groot hek, niet meer voeren en de oplossing dient zich vanzelf aan. Dat zijn nog eens oplossingen. Ja, ik ben al altijd goed geweest.

 • no-profile-image

  wil

  Als iedereen die wil reageren nu eens afziet van vuilbekkerij, en eerst even goed leest, dan kan iedereen begrijpen dat het hek bedoeld is om ganzen met jongen die nog niet vliegen, dus lopend naar het boerenland gaan, nu in het natuurgebied gehouden worden. Wees liever blij dat Natuurmonumenten zich hier goed buurman toont als de jachthouders niet willen ingrijpen

 • no-profile-image

  hertogs

  jagers achter een hek is een diervriendelijke oplossing. ALTIJD. Of ik nu gelijk heb of niet: het doden van in het wild levende dieren is, indien dit zonder dwingende reden gebeurt, altijd een misdaad. Maar onze "zalver", Balkenende met zijn parij, het CDA, keurt dit allemaal nogal goed. De man van Verburg is ook zo,n doodschieter. Gelukkig zijn bij Balkenende en bij Verburg de tekenen van blijvende incontinentie zichtbaar. Het eten van ganzenlever stopt dit enigszins. Dat is dan jammer.

 • no-profile-image

  John

  Nu nog een hek om een zeker huis in Roermond,dan kunnen we overgaan tot zinnige reacties,na verloop van tijd.

 • no-profile-image

  ik ben een

  ik dacht dat ganzen konden vliegen????

 • no-profile-image

  lot

  Uitleg is goed, hebben we nodig. Maar weet iemand ook of de aanwas zich straks al vliegend beweegt naar elders, of op het boerenland neerstrijkt?

 • no-profile-image

  ganzelever

  Die ganzen komen aanvliegen en denken: aan welke zijde van het hek zal ik eens landen? Aan de kaalgevreten drukbevolke kant of aan de kant waar veel voedsel is en geen concurrentie?
  Alleen een sukkel van een Hertogs vind dat dit een goede diervriendelijke oplossing. Eindelijk heeft hij dan toch eens goed nagedacht. Man, je hebt het IQ van een beest!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.