Home

Achtergrond 310 x bekeken

Hartman wint duurzaamheidsprijs van Friesland

Het glasgroentenbedrijf Hartman in Sexbierum won dinsdag de Friese Duurzaamheidsprijs van 2007.

Cock Hartman, nam de prijs vandaag in ontvangst tijdens een bijeenkomst op de Vliegbasis in Leeuwarden. Die kreeg hij van gedeputeerde Piet Adema.

Hartman zat bij de laatste vier genomineerden die waren gekozen uit en totaal van 61 Friese ondernemingen. Hartman won onder meer omdat het bedrijf CO2-neutraal opereert, veel doet aan recycling en zonder chemische middelen werkt, zo meldt de Leeuwarder Courant. Ook spant de kweker zich in om mensen met een handicap aan een baan te helpen.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bon van 5000 euro waarmee het bedrijf kennis kan inkopen bij het Cartesius Instituut in Leeuwarden. Dit geld kan gebruikt worden voor onderzoek of ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. De prijs wordt aangeboden door de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en de provincie Friesland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.