Home

Achtergrond 415 x bekeken

Hartman opent nieuwe verpakkingshal van 6000 meter

Hartman in Sexbierum opende gisteren officieel een nieuwe verpakkingshal die een oppervlakte telt van 6000 vierkante meter.

In de hal kan het bedrijf 4000 pallets gekoeld opslaan. Aansluitend aan de hal staan drie koelcellen, één voor paprika, één voor komkommer en één voor tomaat.

Sander van der Laan, commercieel directeur van Albert Heijn, opende de mega-hal. In de verpakkingshal worden glasgroenten verwerkt van Hartman maar ook van acht andere glasgroentenbedrijven in de omgeving. Het gaat in totaal om glasgroenten afkomstig van 75 hectare glas. Hartman levert via Bakker Barendrecht aan 750 supermarktwinkels van Albert Heijn. Ook leveren zij aan snijderij VZ in Warmenhuizen.

Bij Hartman gebeurt overigens veel meer dan alleen groenten telen. Het bedrijf heeft een eigen uitzendbureau, is eigenaar van ’s werelds grootste witlofbedrijf en heeft een biologische teeltbedrijf in Oosterbierum.

Ook werkt Hartman aan een WKK op biogas. Dat gas is afkomstig van een biovergister die patatafval vergist. Verder hangt bij Hartman boven 3000 vierkante meter komkommergewas een proef met inline-ledverlichting. Hartman probeert ook langdurig werklozen aan een baan te helpen; inmiddels is dat voor 70 mensen gelukt. Op het bedrijf werken ook zo’n 40 geestelijk en verstandelijk gehandicapten.

Bekijk hier het filmpje

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.