Home

Achtergrond 268 x bekeken 1 reactie

Handel in vruchtgroenten trekt aan

Handelaren in vruchtgroenten lijken betere tijden tegemoet te zien.

Tot nu toe vallen prijs en kwaliteit niet helemaal mee. Gebrek aan zonneschijn speelt daarbij de grootste rol. Bovendien komt er nog voldoende, maar wel minder product uit Spanje en Italië. Bij tomaat schommelt de middenprijs voor zowel de losse als trostomaat tussen de € 1,05 en € 1,10 per kilo.

Nu er meer zon en hogere temperaturen worden verwacht zal het aanbod stijgen en de middenprijs licht dalen. Maar volgens handelaren is er een sterke vraag naar tomaten uit de voormalige Oostbloklanden. De Engelse vraag valt tegen, terwijl die uit Duitland als matig wordt gekarakteriseerd. Het groeiende aanbod komkommers en paprika’s zorgt voor een lichte prijsdaling. Rode paprika’s halen ongeveer € 2,30 per kilo en voor groen wordt € 1,85 betaald.

De vraag en aanbod bij kasradijs is in evenwicht, maar de bosprijs van 15 cent is laag. Met uitzondering van eikenbladsla kosten de bijzondere slasoorten tussen de 40 en 45 cent. Polysla gaat weg voor een kwartje en zware sla voor 30 cent per krop.

Clement Mol

Eén reactie

  • no-profile-image

    wim Doorn

    Van welke planeet komen deze handelaren de teler van glasgroente heeft dit voorjaar helemaal niks verdient sterker nog er moet geld bij wanneer komkommers onder de 30ct gaan zakken en dat doen ze al meer 21 dagen rond de 20 ct dan wordt er verlies geleden alleen bij de teler niet bij de handelaar

Of registreer je om te kunnen reageren.