Home

Achtergrond 143 x bekeken

Hamer wil PvdA sociaal gezicht teruggeven

De nieuw gekozen PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer wil de partij haar sociale gezicht weer teruggeven. Op die manier weet iedereen weer waar de PvdA staat, aldus Hamer gisteren na haar uitverkiezing.

Ze versloeg in de strijd om het fractievoorzitterschap Diederik Samsom. Omdat de uitslag van de schriftelijke stemming geheim blijft, is onduidelijk hoe groot Hamers draagvlak in de fractie is.

De keuze voor Hamer lag voor de hand omdat ze de afgelopen maanden de afwezige fractievoorzitter Jacques Tichelaar al verving. Die moest na hartklachten een zware bypassoperatie ondergaan en was enkele maanden uit de roulatie. Daarvoor was ze al vicefractievoorzitter.

"Ik ga voor die partij, altijd, overal en onder alle omstandigheden'', aldus Hamer meteen na haar uitverkiezing. "Ik ben iemand die ongelooflijk veel hart heeft voor de partij.''

Hamer wil het sociale gezicht van de PvdA terugbrengen met een permanente campagne. Daarnaast vindt ze dat de PvdA meer aandacht moet schenken aan personen en minder aan partijstructuren. "Vanaf nu investeren we nog alleen in mensen.''

De nieuwe fractievoorzitter hoopt dat haar fractie met deze aanpak opklimt in de peilingen. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond verliest de PvdA-fractie elf zetels als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat zou de sociaaldemocraten op 22 zetels brengen.
Hamer zegt geen koerswijziging te zullen doorvoeren ten opzichte van Tichelaar. Maar diens aankondiging om 'de randen van het regeerakkoord op te zoeken' neemt ze niet over. "Ik ga het hart van het regeerakkoord opzoeken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.