Home

Achtergrond 172 x bekeken

Hamer en Samsom strijden om fractievoorzitterschap

Twee kandidaten gaan definitief strijden om het fractievoorzitterschap van de PvdA: Mariëtte Hamer en Diederik Samsom.

Vandaag verstreek om 12.00 uur de deadline tot wanneer kandidaten zich nog konden melden. Dinsdagochtend kiest de fractie via een schriftelijke stemming haar nieuwe voorzitter. Vooraf presenteren de kandidaten zich tegenover hun fractiegenoten. PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem leidt de verkiezing.

De nieuw gekozen fractievoorzitter volgt Jacques Tichelaar op die vanwege gezondheidsredenen verder wil als Kamerlid.

De 49-jarige Hamer was al vicefractievoorzitter en nam de taken van Tichelaar waar toen die vanwege een zware bypass-operatie lange tijd afwezig was. Ze is Kamerlid sinds 1998 en was daarvoor werkzaam bij het ministerie van Onderwijs.

De 36-jarige Samsom was campagneleider bij milieuorganisatie Greenpeace voordat hij in 2003 lid werd van de PvdA-fractie. Hij wordt nog meer dan Hamer gerekend tot de linkervleugel van de partij. Zo pleitte hij ooit voor het op termijn samengaan van PvdA en SP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.