Home

Achtergrond 462 x bekeken

Grotere vraag naar Elstar door Oostbloklanden

Het aanbod zachtfruit en dan gaat het vooral om het groeiende aanbod aardbeien leidt tot een licht groeiende concurrentie op de markt voor hardfruit.

Desondanks constanteren handelaren een aantrekkende prijs voor met name Elstar. De opleving in de vraag wordt veroorzaakt door de tegenvallende oogst in de verschillende Oostbloklanden. Ook Duitsland kampt nu met een te kleine volume en importeert dan ook meer appels uit Nederland.

De gemiddelde prijs voor bijvoorbeeld de 70-ers Elstar klimt weer na een periodieke daling naar ongeveer 58 cent per kilo. De grofste maat haalt maximaal acht dubbeltjes. De middenprijs voor Jonagold Dacosta ligt tegen de 55 cent per kilo aan. Golden Delicious kost ongeveer 60 cent per kilo.

Conference blijkt de verkoop met zo’n 80 tot 90 cent per kilo prijshoudend.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.