Home

Achtergrond

Grote drukte truckers verwacht bij grens A1

Bij de grensovergang op de A1 tussen Duitsland en Nederland wordt op Koninginnedag en Hemelvaartsdag een enorme drukte verwacht van vrachtwagens.

De vluchtstrook wordt ingericht als parkeerplaats voor mogelijk wel zeshonderd trucks. Die mogen op donderdag 1 mei niet in Duitsland rijden vanwege de viering van 1 mei.

Op Koninginnedag staan vermoedelijk over een lengte van 5 kilometer vrachtwagens op de vluchtstrook. De tijdelijke parkeerplaats ligt tussen de afslag de Lutte en parkeerplaats de Poppe. Op donderdag wordt over een afstand van 10 kilometer de vluchtstrook gebruikt als parkeerplaats voor de vrachtwagens. De chauffeurs mogen vanaf 22.00 uur Duitsland weer inrijden.

Om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer te waarborgen, stelt het Korps landelijke politiediensten (KLPD) een snelheidsbeperking op dit gedeelte van de A1 in van 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat en KLPD gaan geregeld inspecteren om chaotische taferelen te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.