Home

Achtergrond

Grootste vlindertuin van Nederland trekt veel bekijks

De grootste vlindertuin van Nederland in Luttelgeest (gemeente Noordoostpolder) heeft vandaag op de eerste openingsdag veel bezoekers getrokken.

"Er waren enkele honderden mensen. Ze hadden er echt naar uitgekeken'', zei mede-eigenaar Thomas Maarssen.

De Vlinder Vallei is onderdeel van de Orchideeënhoeve en heeft een oppervlakte van 1500 vierkante meter. "Maar de oppervlakte doet er niet toe, het gaat om het ontwerp'', aldus Maarssen. De vlinderkas is door zijn hoogte van 10 meter bijzonder. De 1500 vlinders kunnen er omhoog, richting het licht fladderen.

Bezoekers kunnen tot zes meter hoogte met ze meelopen over wildpaden, die soms behoorlijk steil over de rotsformaties lopen. "Dan heb je een mooi overzicht over de tuin. Mensen werden erdoor overdonderd. Dit hadden ze niet verwacht. Het is een feest om de vlinders rond te zien fladderen.''

De Vlinder Vallei is door zijn ontwerp uniek in Europa, stelt Maarssen. Er vliegen zestig vlindersoorten rond, terwijl de meeste vlindertuinen het volgens hem bij hooguit 25 houden. De meeste poppen worden uit Costa Rica geïmporteerd, maar er zijn ook vlinders uit Afrika, de Filippijnen en Azië te bewonderen. Maarssen is dol op de grote Blauwe Morpho, die in tegenstelling tot andere soorten niet stil blijft zitten. "Ze gaan achter elkaar aan. Dat spel is een leuk gezicht.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.