Home

Achtergrond

Groningse gemeente wil agricluster uitbreiden

De Groningse gemeente Vlagtwedde wil het agricluster in en rondom Ter Apelkanaal verder uitbouwen.

Naast hoogwaardige bedrijven als Avebe en Ten Cate Vetten ziet de gemeente mogelijkheden voor tal van agrarische bedrijfstakken.

Volgens de gemeente ligt Vlagtwedde op een voor de voedingsindustrie buitengewoon strategische locatie die kansen biedt aan industrie maar vooral de agribusiness.

Hierbij denkt de blijkbaar ambitieuze gemeente aan de teelt van paddenstoelen, bioraffinage ('medicijnen uit tulpenbollen'), visteelt, productie van algen, een slachterij, grootschalige akkerbouw en veehouderij, vergisting en de productie van bio-ethanol.

De gemeente heeft plannen voor uitbreiding van het agricluster ingediend bij de provincie Groningen. Die is bezig met het Provinciaal Omgevings Plan (POP), dat naar verwachting eind 2008 gereed zal zijn.

De gemeente Vlagtwedde wil actief een bijdrage leveren aan de ontwerpfase van dit nieuwe POP en ziet in de ontwikkeling van het 'agricluster' Ter Apelkanaal een kans die ook voor de provincie interessant is.

Of registreer je om te kunnen reageren.