Home

Achtergrond 251 x bekeken

Groentepartijen steunen afzetplannen APO niet

De Nederlandse afzetorganisaties in groente en fruit (DPA) steunen commerciële onderdelen van samenwerkingsplannen in een associatie van producentenorganisaties (APO) niet.

Dat laat de organisatie weten. "Het is moeilijk om enerzijds te willen samenwerken en aan de andere kant afzonderlijke afzetorganisaties toch verantwoordelijk te laten. Dat is praktisch niet uitvoerbaar", stelt Theo Thijssen, DPA-voorzitter.

Het bestuur heeft de APO-plannen onlangs besproken. Het standpunt wordt breed gedeeld door alle DPA-leden, stelt hij. Thijssen ziet een fusie als beste samenwerkingsmodel voor commercie. DPA zegt andere onderdelen van het APO-plan te steunen op gebied van aanbodsprognose, promotie en informatie-uitwisseling.

Of registreer je om te kunnen reageren.