Home

Achtergrond

Groenlabelkas: regel bouwvergunning en voorlopig certificaat voor melding

Sinds 1 januari 2006 mogen ondernemers investeringen in een Groen Label kas pas melden, nadat er een bouwvergunning is afgegeven door het bevoegd gezag en als er een voorlopig Groencertificaat beschikbaar is. Voor de meldingen 2008 gaat SenterNovem de regel strikt toepassen, zo deelde deze instantie mee op 14 april 2008.

Meldingen die worden ingediend voordat een bouwvergunning voor de nieuw op te richten glasopstand is afgegeven of voordat een voorlopig Groencertificaat beschikbaar is, wijst SenterNovem nu af. Voor de meldingen 2006 en 2007 hanteerde SenterNovem een bepaalde coulance. De coulance betrof investeringen welke ná het verkrijgen van een voorlopig certificaat/bouwvergunning gemeld hadden kunnen worden en daarmee nog binnen de meldingstermijn vielen. Alleen in deze gevallen werd de melding beoordeeld alsof deze daags na het verkrijgen van de bouwvergunning of het certificaat was ingediend. Enkele meldingen kwamen daarmee tòch in aanmerking voor MIA en Vamil.

Reden van de soepele beoordeling was dat ondernemers slecht op de hoogte bleken te zijn van de nieuwe eisen. Inmiddels gelden deze eisen twee jaar zodat deze eisen nu wel bekend zijn. Daarom gaat SenterNovem de bouwvergunningeis en certificaateis voor de meldingen 2008 strikt toepassen. De instantie wijst meldingen nu af als op de datum van melding geen bouwvergunning is afgegeven of als geen voorlopig certificaat beschikbaar is. Daarmee worden uitzonderingssituaties in de afhandeling vermeden.

Lees ook Groenlabelkas en emissiearme stallen vallen alsnog onder MIA en Vamil

Meer informatie SenterNovem, 14 april 2008: Groen Label kassen: bouwvergunning en voorlopig certificaat noodzakelijk voorafgaand aan melding

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.