Home

Achtergrond 1 reactie

Groene guerrilla bewerkt Apeldoorns grasveld

Met een 'overval' op een kaal grasveld bij het station van Apeldoorn willen partijleden van GroenLinks aantonen dat Nederland groener moet.

De actie van de Guerrilla Gardeners is de landelijke aftrap voor de campagne 'Dit land kan zoveel groener'.

Het grasveld is vanavond vol gezet met viooltjes en lage struiken. "Een paar jaar geleden is hier door bezuinigingen veel groen verdwenen. De Stationsstraat is een van de smerigste straten van Apeldoorn'', zei Hilly Schäffer-de Boer van GroenLinks Apeldoorn.

'Guerrilla gardening' is de laatste jaren in Groot-Brittannië in opkomst. Het is een vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid uit protest tegen het gebrek aan groen in de stedelijke omgeving. In Apeldoorn kwam vanavond een groep van circa acht GroenLinksers bijeen om een gemeentelijk grasperk in de avonduren te veranderen in een stadstuin.

Apeldoorn is van juni tot en met september het decor van de Triënnale, een 100 dagen durende manifestatie plaats over cultuur, tuin en landschap met evenementen, tentoonstellingen, lezingen en gesprekken. Dat de aftrap van de actie van GroenLinks in Apeldoorn plaats heeft, is volgens de partij toeval.

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.