Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Groei Duitse economie zwakt af'

De groei van de Duitse economie zwakt dit jaar sterker af dan eerder werd gedacht. De grootste economie van Europa groeit in 2008 naar verwachting met 1,8 procent tegen een eerdere groeiprognose van 2,2 procent in oktober.

Dat maakten de zes belangrijkste economische onderzoeksinstituten van Duitsland donderdag bekend in hun voorjaarsrapportage.

Volgens de onderzoekers komt de groei van de Duitse economie in de loop van dit jaar steeds meer onder druk te staan door de afzwakkende Amerikaanse economie, de sterke euro, de dure olie en de onrust op de financiële markten. Het groeicijfer ligt wel boven de verwachting van de Duitse regering, die dit jaar een groei voorziet van 1,7 procent. Voor 2009 rekenen de economen op een groei van 1,4 procent. In 2007 groeide de Duitse economie nog met 2,7 procent.

De inflatie in Duitsland stijgt in de loop van dit jaar naar verwachting tot gemiddeld 2,6 procent, vergeleken met 2,3 procent in 2006. In maart bedroeg de inflatie nog 3,1 procent. Dat kwam vooral door de hoge prijzen van energie en voedsel. Voor 2009 rekenen de economen op een inflatie van gemiddeld 1,8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.