Home

Achtergrond

Griepvaccins worden beter

Griepvaccins zullen de komende jaren beter worden.

Zij zullen beter zijn aangepast aan de virusstammen die in een bepaald jaar circuleren.

Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft berichtgeving daarover in De Telegraaf vrijdag bevestigd. Osterhaus en zijn collega in Rotterdam Ron Fouchier leidden samen met Derek Smith van de Universiteit van Cambridge een team van virologen die ontdekten dat alle virusstammen hun oorsprong in het oosten en zuidoosten van Azië hebben.

Vandaar verspreiden die zich via Europa en de Verenigde Staten naar Afrika en ten slotte Latijns-Amerika. Tot nu toe werd gedacht dat de virussen heen en weer gingen tussen het noordelijk en zuidelijk halfrond. Nu uit het onderzoek van Osterhaus en de zijnen blijkt dat virussen een bepaalde route volgen, kunnen de griepvaccins beter worden samengesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.