Home

Achtergrond 184 x bekeken

Glaskracht steunt kleinverbruikers

LTO Glaskracht heeft een projectvoorstel bij het Productschap Tuinbouw ingediend om de problemen voor kleinverbruikers in kaart te brengen.

Telers die jaarlijks minder dan 170.000 m3 gas verstoken zijn automatisch kleinverbruiker en daarmee profielklant. De grens van 170.000 m3 pakt volgens LTO Glaskracht negatief uit voor telers die door energiebesparende maatregelen relatief weinig gas verbruiken. Zij betalen meer voor hun gas dan collega's die boven de gestelde grens komen.

LTO Glaskracht Nederland vindt dat telers die weinig gas gebruiken keuzevrijheid moeten krijgen. De teler moet zelf kunnen bepalen wat in zijn situatie het beste past, vrije klant of profielklant. Eind mei beslist het Productschap Tuinbouw over het projectvoorstel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.