Home

Achtergrond

Giraffe overleden in Artis

In Artis is vorige week giraffe Oranya overleden.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin maandag naar aanleiding van een bericht van RTV Noord-Holland.
De 6-jarige giraffe overleed vrijdag. Volgens een woordvoerder van Artis viel het de verzorgers 's ochtends op dat Oranya met haar been trok. Ze dachten dat het dier was uitgegleden en daardoor een blessure had opgelopen. "We zagen dat ze veel pijn had en hebben pijnstillers gegeven'', aldus de zegsman.

's Middags leek het echter toch slechter te gaan met Oranya. "Als giraffes geblesseerd zijn, proberen ze toch te blijven staan. Als ze namelijk gaan liggen, komen ze niet meer overeind. Oranya ging toch liggen en is vervolgens overleden.''
Artis heeft het overleden dier maandag voor sectie overgebracht naar de veterinaire faculteit van de Universiteit Utrecht. Daar onderzoeken ze de exacte oorzaak van haar dood. Zes jaar is volgens de woordvoerder "niet oud'' voor een giraffe.

Oranya bracht op 22 februari nog een jong ter wereld, Niek. Volgens de zegsman mist hij zijn moeder erg. De babygiraffe werd nog deels gevoed door Oranya. Dat baart de dierentuin zorgen. "De verzorgers proberen hem te voeden met andere melk, maar dat lukt nog niet zo goed. Hij eet wel appeltjes, maar het is nog de vraag in hoeverre hij het zonder zijn moeder redt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.