Home

Achtergrond 252 x bekeken 2 reacties

Gestolen paard legaal tot biefstuk gemaakt

Gestolen Nederlandse paarden kunnen legaal op de Belgische slachtbank terechtkomen.

De paardenregistratiesystemen van beide landen wisselen daarover geen informatie uit. Dat meldde de Belgische krant de Gazet van Antwerpen vandaag.

Zo zat de in Nederland gechipte merrie Frida in een Belgisch paardenrusthuis om van haar oude dag te genieten, toen ze stiekem werd doorverkocht aan een Belgische slager. Ook hij liet het paard chippen en kon zo het dier legaal tot biefstuk vermalen.

"De dierenarts noch het slachthuis heeft de moeite genomen te kijken of het beest al een andere chip droeg'', aldus de boze Belgische paardendetective Adri Hauquier. "Die chips zijn geldklopperij, als ik zie hoe laks het systeem werkt.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    PETER JANSEN

    IK dacht dat de groep Nijhof ervoor gezorgd had dat het DNA profiel van een paard voldoende is en dat per 1 juli 2009 dit gecombineerd zou moeten zijn met een uiterlijk merk dat vanuit de optiek van esthetiek, controleerbaarheid en dierenwelzijn aanvaardbaar is. Een brandmerk is niet aanvaardbaar. EEN FEI PASPOORT MET DITO SCHETS INGESCHETST DOOR EEN SPECIAAL HIERVOOR OPGELEID DIERENARTS IS VANUIT DE OPTIEK VAN ESTHETIEK, CONTROLEERBAARHEID EN DIERENWELZIJN AANVAARDBAAR.

  • no-profile-image

    john

    hoe zit dat nu met de mensen die gewetensbezwaren hebben tegen het chippen en tot nu toe een DNA profiel konden laten maken van het paard. Kunnen die vanaf 1 juli 2009 ook zo verder. Bijvoorbeeld samen met een FEI paspoort

Of registreer je om te kunnen reageren.