Home

Achtergrond

Gesekst sperma Alta 511 op Nederlandse markt

De particuliere fokkerijorganisatie Alta gaat gesekst sperma aanbieden in Nederland.

De productie vindt plaats in Cornridge, Canada. Acht stieren zijn vanaf eind april beschikbaar voor de Nederlandse markt. Het gesekste sperma wordt verkocht onder de noemer Alta 511.

Alta gaat zich vooral richten op melkveebedrijven die willen groeien vanuit de eigen veestapel. "We willen een totaal pakket aanbieden", zegt Arjan Bol, verkoop- en marketing manager bij Alta. "Alta zich niet richt op de losse verkoop maar het zal gaan om pakketprijzen. We willen het goed aanpakken. Er is veel belangstelling van veehouders. De vraag is groter dan het aanbod."

Het product wordt in pakketvorm verkocht met een minimale afname van 25 doses. De prijs in een pakket varieert van 50 tot 60 euro per doses. De Alta-stieren die als eerste beschikbaar komen zijn onder meer Zesty, Wildman, Ruffian, Suede, Juryman en Goldplate. Dit pakket zal naar verloop van tijd wijzigen omdat verschillende stieren worden gesekst.

In Noord-Amerika begon Alta op 11 mei 2007 met het op de markt brengen van Alta 511. Het nummer verwijst naar de datum waarop het gesekste sperma is geïntroduceerd. De productiefaciliteit in Texas voldeed niet aan de Europese veterinaire eisen waardoor het het gesekste sperma niet kon exporteren naar Nederland. De productiefaciliteit in Canada voldoet wel aan de eisen. De productietechniek is gelijk aan die van CR-Delta.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.