Home

Achtergrond

Gemeente zet rem op NieuwLand

De gemeente Noordoostpolder zet een rem op het nog te ontwikkelen glastuinbouwgebied NieuwLand tussen Luttelgeest en Marknesse.

Dat bleek donderdag 24 april tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Bouwaanvragen van glastuinders die zich in NieuwLand willen vestigen, worden voorlopig maximaal een jaar in de wacht gezet. Zo wil de gemeente extra tijd winnen om nog enkele zaken te regelen. Daarbij moet gedacht worden aan veilige wegen, de aanpassing van het riool, de maximale hoogte van kassen en de huisvesting van buitenlandse arbeiders.

Wethouder Willy Schutte (CDA) zegt dat de gemeente twee jaar geleden niet kon weten dat er zo veel interesse in het gebied zou zijn van grootschalige glastuinbouwbedrijven.

Stichting Glastuinbouwgebied NieuwLand noemt die reden flauwekul. Volgens de organisatie is de gemeente drie jaar geleden al gewaarschuwd voor dit scenario. De stichting is bang dat telers die zich in Luttelgeest willen vestigen, door het besluit van de gemeente zullen afhaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.