Home

Achtergrond 264 x bekeken

Geen run op zonnepanelen

De door velen verwachte run op zonnepanelen is vandaag uitgebleven.

De nieuwe subsidieregeling voor het opwekken van groene stroom door panelen op het dak, werd op 1 april van kracht. SenterNovem, de organisatie die de regeling uitvoert, had om twee uur 's middags ongeveer 2000 aanvragen binnen.

Naar verwachting kunnen 5- tot 10.000 aanvragen gehonoreerd worden op grond van de regeling zoals die nu is. Maar het kabinet staat positief tegenover een motie, waarin de Tweede Kamer aandrong op 10- tot 20.000 aanvragen meer.
De nieuwe subsidieregeling geldt niet alleen voor zonnepanelen van particulieren, maar ook voor onder meer windmolens. Van de 2000 aanvragen had het overgrote deel betrekking op zonne-energie. Enkele tientallen waren voor andere opwekking van groene stroom. Bij de 2000 aanvragen zitten ook aanvragen, die reeds voor 1 april zijn ingediend.

Hoewel er geen sprake is van een run op de panelen, toont minister Maria van der Hoeven zich tevreden met de belangstelling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.