Home

Achtergrond

'Geen knutselvoedsel in Europa'

SP-Europarlementslid Kartika Liotard wil genetisch aangepast voedsel buiten de Europese deur houden.

Ze zei dit vandaag als reactie op een pleidooi van christendemocraten in het Europees Parlement. Die verzochten de Europese Commissie om meer ruimte voor genetisch gemodificeerd voedsel.

"Er zijn in Nederland vier proefvelden voor 'knutselvoedsel', zoals gemodificeerde mais. Bijna niemand weet dat. Bovendien is er een reëel risico dat de gemanipuleerde zaden overwaaien naar akkers van andere boeren die dat onkruid helemaal niet bij hun gewassen willen hebben'', aldus Liotard vandaag.

De Europese Commissie is volgens haar te veel bezig met de trend volgen en hecht meer waarde aan handelsbelangen dan aan volksgezondheid en het milieu. "Europa zou juist uniek moeten zijn door niet-gemodificeerde producten te maken.'' Liotard stelt dat er mogelijk onbekende risico's zitten aan het knutselvoedsel omdat onzeker is wat de gevolgen op lange termijn zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.