Home

Achtergrond 218 x bekeken

Geen Europese verevening melkquotum

De voorgestelde verevening van melkquotum over de EU-lidstaten heen gaat niet door, in tegenstelling tot de eerder gewekte indruk. Wel staat het lidstaten vrij om de hun toegestane verhoging niet te gebruiken of in reserve te houden.

Midden maart 2008 gingen de Europese landbouwministers akkoord met de 2% quotumverruiming bovenop de eerder toegestane verhoging van een half procent. Het Europese Parlement stelde toen ook voor om een verevening tussen de EU-landen heen mogelijk te maken, maar de Europese Raad van Ministers nam dit voorstel niet over. De Europese ministers namen wel het voorstel van het parlement aan dat lidstaten hun eigen quotum mogen bevriezen of in reserve houden. Vorig jaar heeft Frankrijk zijn toegestane verhoging ook in reserve gehouden, dat toen om een half procent ging.

Lees ook Melkquotum nu 2,5% verruimd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.