Home

Achtergrond

Gebruik rijpingsmiddel tomaat ter discussie

Aan het einde van het tomatenseizoen worden relatief vaak sporen gevonden van het afrijpingsmiddel Ethrel.

Door dit middel plukken telers wel drie tot vier kilo per vierkante meer, maar de residuvondsten moeten omlaag.

Dat concludeerden tomatentelers van The Greenery op de laatste productgroepvergadering. Afnemers stellen steeds hogere eisen op het gebied van residu. Het huidige gebruik van dit middel, plus enkele fungiciden kunnen deze extra eisen doorkruizen en de afzet in gevaar brengen.

De paprikatelers blijken met de strengste residueisen geen enkel probleem te ondervinden. Zelfs als de eis tot 30 procent van de wettelijke norm wordt teruggebracht, voldoet het overgrote deel van de producten aan de eisen, blijkt uit analyse van The Greenery.

Of registreer je om te kunnen reageren.