Home

Achtergrond

Gasbuis vanuit Rusland kost 7,4 miljard euro

De nieuwe gasleiding van Rusland naar Duitsland gaat 7,4 miljard euro kosten.

Dat blijkt uit nieuwe berekeningen door de investeerders, waaronder de Gasunie. Eerder was alleen geraamd dat de aanleg van de belangrijke leiding meer dan 5 miljard euro zou vergen. De 1200 kilometer lange buis door de Oostzee gaat vanaf 2011 Russisch aardgas transporteren. De extra capaciteit is nodig omdat de Europese gasbronnen gestaag opraken.

De bouw begint volgend jaar. "Nu we contracten sluiten voor de buizen en het buizenleggen weten we de bedragen preciezer'', zei Jens Müller, communicatiemanager van het Nord Stream project, bij een bezoek aan Brussel. "De buizen blijken duurder, onder meer omdat de wereldprijzen voor staal zijn gestegen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.