Home

Achtergrond 195 x bekeken 6 reacties

'Friesland Vlees is zelf het grootste slachtoffer'

Slachterij Friesland Vlees is het grootste slachtoffer van de commotie rondom mogelijke misstanden bij het slachthuis.

Ook is het bedrijf niet verantwoordelijk voor de misstanden. Dat laat eigenaar Aaldert Wildeboer weten in een persverklaring. Het is het bedrijf niet duidelijk wat ze verkeerd heeft gedaan.

In de zaak rondom Friesland Vlees wijzen de betrokken partijen naar elkaar. Volgens Friesland Vlees ligt de schuld van de ontstane commotie bij de AID, VWA, minister Verburg en de media. "Er is actie ondernomen op basis van eenzijdige informatie en de minister heeft niet eens de moeite genomen om ons bedrijf te informeren. Door de commotie en gekleurde berichtgeving van de media komen tientallen medewerkers onverdiend in een kwaad daglicht te staan."

Friesland Vlees ontkent dat er misstanden zijn geweest bij het bedrijf. En als ze er al zouden zijn, dan zijn de boeren en transporteurs daar voor verantwoordelijk. "Boeren zijn verantwoordelijk voor het behandelen van het vee op de boerderij en transporteurs tijdens het vervoer. Niet Friesland Vlees."

Er is één punt waarop de slachterij volgens eigen zeggen misschien tekort geschoten is. "Wij hebben geen poortcontrole toegepast. Dat is praktisch niet handig en we zijn daar wettelijk gezien ook niet toe verplicht."

Friesland Vlees wil critici uitnodigen voor een rondleiding op het bedrijf om te laten zien dat er geen misstanden plaats vinden.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  heeft die waalkens al een kleedje over zijn mestsilo ,of is dat niet goed voor het millieu

 • no-profile-image

  veeboer

  waarom wil meneer wildeboer nu wel een rondleiding geven nu er niets meer wordt geslacht en vroeger kon hij geen rondleiding geven omdat er te veel aan de hand was, wat hij ontkent, moet hij maar eens aan meneer h visser vragen?
  en dat er geen beesten meer komen ligt enkel aan het vijt, dat er wrakke dieren kwamen en nu niet om dat er aid kontrole is.
  dus meneer wildeboer moet bij zijn eigen na gaan denken om niet de schuld
  bij een ander gaan zoeken.

 • no-profile-image

  jantje

  Wat een onzin die man die bij radar was is zelf oke boer en als een koe niet wil laat die hem gewoon ligen zeker en als die niet wil een knik in de staart ik weet niet waar die zen verstand heefd die pvda er gaat er liefe woordjes tegen zegen zeker

 • no-profile-image

  G Wildeboer

  Ja ik wil wel komen kijken samen met mijn kinderen ik wou daar altijd daar komen omdat ik graag van het bedrijf willen leren hoe ze te werk gaan.

 • no-profile-image

  een boer

  Dat die waalkens zich niet bij de pvdd aansluit. Die man weet niet waar hij het over heeft.
  Wat betreft Friesland Vlees, zich slachtoffer voelen en de vinger wijzen naar de boeren en transporteurs, vind ik ook onzin. Makkelijk de schuld afschuiven naar een ander.
  Al moet ik zeggen de media overdrijft ook zeer

 • no-profile-image

  Drewes .E

  Laat die Waalkens zich onmiddelijk aan
  sluiten bij de partij voor de dieren ,waar
  laat hij zijn worstkoeien hij laat ze zeker
  inslapen.Hoe kan die man zo veranderd
  zijn in zijn nadeel en dan luisteren naar
  ontslagen A.I.D ers die uit zijn op vraak.
  Dat de Tros zich hier voor leent en een
  presentratische die vegetarisch is dus dan
  weet je het wel.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.