Home

Achtergrond

Friesland Foods wil boycot door Fitna voorkomen

Friesland Foods roept consumenten in Maleisië op af te zien van een boycot van Nederlandse producten.

Het bedrijf doet dat in paginagrote advertenties in Maleisische kranten. Een woordvoerder van Friesland Foods bevestigde vandaag berichtgeving hierover van RTL Z.

Een grote Maleisische supermarktketen heeft opgeroepen tot een boycot van Nederlandse producten wegens de film Fitna van parlementariër Geert Wilders. De supermarkten halen de producten echter niet uit de schappen om de keuzevrijheid van de klant te respecteren. Nederlandse producten hebben rode labels gekregen om klanten te waarschuwen.

In de advertenties neemt het merk Dutch Lady afstand van de standpunten van Wilders. "In de advertentie benadrukken we dat het bedrijf deel is van de Maleisische cultuur en dat de we die cultuur respecteren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.