Home

Achtergrond 1 reactie

Friesland Bank: in 2007 12 procent meer krediet naar agrariërs

In 2007 heeft Friesland Bank 12 procent meer krediet verstrekt aan de agrarische sector.

De uitstaande posities in de sector vertegenwoordigen nu een waarde van 750 miljoen euro.

Drie kwart van de kredieten gaat naar de melkveehouderij. Twintig procent wordt geïnvesteerd in de akkerbouw. Agro-directeur Jacob van Dijk zag de kredietvraag vanuit de landbouw het tweede deel van 2007 licht toenemen. "Ik verwacht dat deze positieve trend zich ook in 2008 voortzet."

Aanvankelijk ging de bank uit van een stijging van 5 tot 10 procent. Door de toekomstige afschaffing van het melkquotum investeren met name melkveehouders gretig. Ondanks de goede resultaten moest Friesland Bank door de kredietcrisis een verlies nemen van 35 miljoen euro op subprime-leningen die als garantie dienden op leningen.

Voor Friesland Bank, voorheen de Coöperatieve Zuivelbank, is de landbouw van oudsher belangrijk. Nog altijd maken agrarische kredieteneen belangrijk deel uit van de balans, die in totaal 10 miljard euro waard is.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ik heb de indruk dat dit een gedegen en serieuze club is.
  Wat mij verbaasd is dat er geen trom geroerd wordt over Rabobank NL
  Er wordt even laconiek meegegedeelt dat er 1,4 MILJARD voorzien/afgewaardeert wordt!!!
  Geen boze leden? Wordt de Hoofddirectie wegens falend management weggestuurd?
  Wie neemt het voortouw in het belang van zijn of haar eigen centen...

  Kreupel A ipv triple A

Of registreer je om te kunnen reageren.