Home

Achtergrond 152 x bekeken

Fransen kopen minder vlees

De Franse consument heeft in de eerste maanden van dit jaar aanzienlijk minder vlees gekocht.

In januari lagen de verkopen van rundvlees 5,3 procent lager dan een jaar eerder, in februari nam de daling toe tot 6,7 procent, meldt de vleesorganisatie SNIV. Volgens de organisatie heeft de dalende koopkracht flinke gevolgen voor de vleesverkopen. De SNIV tekent daarbij aan dat het aantal slachtingen in januari al 5,5 procent lager lag dan vorig jaar. ''Alle tekenen staan op rood, minder volume, hogere kosten, druk om de verkoopprijzen te verhogen en grote druk om de winkelprijzen te verlagen. Wat is de oplossing? Wat zeker is, is dat de onzekerheid in de Franse vleessector snel toeneemt en dat de komende maanden cruciaal worden.''

Of registreer je om te kunnen reageren.