Home

Achtergrond 162 x bekeken

Fors hogere omzet industrie

De Nederlandse industrie heeft in februari ruim 15 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag gemeld. Het instituut spreekt van "de hoogste omzetgroei in ruim zeven jaar''.

De omzetgroei is voor meer dan de helft toe te schrijven aan hogere afzetprijzen. Vooral in de aardolie- en chemische industrie was er sprake van dat de eindproducten fors duurder waren. Wat ook heeft meegespeeld, is dat afgelopen februari een werkdag meer telde dan dezelfde maand in 2007. Het positieve effect daarvan is ongeveer 3,5 procentpunt op het totaal, aldus het CBS.

Op de textielsector na boekten alle branches in februari meer omzet dan een jaar eerder. De voedings- en genotmiddelenindustrie en de aardolie- en chemische industrie stegen het hardst, met een toename van de omzet met 18 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.