Home

Achtergrond 218 x bekeken

ForFarmers stoot Deense melkveeactiviteiten af

Mengvoerfabrikant ForFarmers draagt zijn activiteiten voor Nederlandse melkveehouders in Denemarken eind april over aan de Deense coöperatie Aarhusegnens Andel in Galten.

ForFarmers liet bij deze coöperatie al zijn rundveevoer maken, maar regelde de samenstelling daarvan zelf. Ook had ForFarmers drie voorlichters voor de Nederlandse melkveehouders in Denemarken in dienst. Deze melkveehouders komen vanaf eind deze maand in dienst van Aarhusegnens Andel.

ForFarmers was de afgelopen twintig jaar actief in de Deense melkveehouderijsector. De coöperatie produceerde het rundveevoer in de eerste instantie zelf in Nederland en transporteerde dat naar Denemarken. Later stapte ForFarmers vanwege de hoge transportkosten van Nederland naar Denemarken over op de productie van het rundveevoer in Denemarken. In de eerste instantie betrof dat een particuliere fabrikant, maar vanaf 2004 laat ForFarmers dat bij Aarhusegnens Andel doen.

ForFarmers levert tot nu toe zo’n 15.000 ton rundveemengvoer en daarnaast nog wat grondstoffen aan zo’n honderd Nederlandse melkveehouders. "Die omzet groeit niet. Bovendien moeten we inspelen op de professionalisering van de Deense melkveehouderij. Om dat goed te doen, hebben we een te kleine omvang in Denemarken. Daarom dragen we onze activiteiten over aan een grotere speler", legt directeur Bert-Jan Ruumpol van ForFarmers uit.

Aarhusegnens Andel is een middelgrote Deens mengvoercoöperatie met een jaaromzet van 350 miljoen euro en een mengvoeromzet van bijna 600.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.