Home

Achtergrond

'Floriade forse impuls regionale economie'

Volgens de Rabobank zal de Floriade 2012 het regionale bedrijfsleven in Noord-Limburg een impuls geven tot circa 280 miljoen euro.

Daarnaast kan sprake zijn van 160 miljoen. Euro extra maatschappelijke baten als het evenement voorbij is. Dat blijkt uit de studie 'Op weg naar de Floriade 2012' van economen van de Rabobank.

De becijferde welvaartsbaten van 160 miljoen euro op de lange termijn zijn te danken aan de versnellende werking die de Floriade heeft op de realisatie van de (maatschappelijke) investeringen in Greenport Venlo.

De door de Rabo-economen becijferde omzet voor het regionale bedrijfsleven bestaat uit een bedrag van 105-130 miljoen euro als gevolg van bestedingen door bezoekers aan de Floriade in de horeca en detailhandel. Voor de horeca is dit maar liefst een derde van de jaarlijkse omzet, een forse stimulans dus. Dan volgt 120-150 euro miljoen als gevolg van investeringen voor de realisatie van het evenement (enterrein). Deze investeringseffecten hebben betrekking op de realisatieperiode van het Floriadeterrein tussen nu en 2012. De bank steekt 6 miljoen euro in de Floriade en is daarmee een belangrijke sponsor.

Of registreer je om te kunnen reageren.