Home

Achtergrond

FloraHolland Eelde 125 miljoen euro waard voor regio

Uit een afstudeeronderzoek in opdracht van FloraHolland Eelde blijkt dat de economische waarde van de veiling voor de regio 125 miljoen euro is.

Dit staat gelijk aan bijna 4200 arbeidsplaatsen.

Tien jaar geleden bleek uit een soortgelijk onderzoek dat de veiling toen 90 miljoen euro waard was. In tien jaar tijd is het belang van de veiling van Eelde met 40 procent toegenomen. Ook het equivalent aan banen is toegenomen van 3200 naar 4200.

De uitkomst van het onderzoek is van belang voor de marktplaats in Eelde op de lange termijn. De fusie van FloraHolland met Aalsmeer heeft geen invloed gehad op de veiling in Eelde, die als regioveiling deel uitmaakt van fusieveiling FloraHolland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.