Home

Achtergrond 180 x bekeken 6 reacties

Flevoland wil in gesprek met boeren Oostvaarderswold

De provincie Flevoland wil om de keukentafel met boeren die moeten wijken voor het nieuwe natuurgebied Oostvaarderswold.

Dat zei gedeputeerde Anne Bliek tijdens het voorjaarsforum van Natuurmonumenten. Oostvaarderwold wordt een natuurgebied van 2000 hectare. Een groot deel daarvan is nu nog landbouwgrond. Boeren verzetten zich hevig tegen onteigening, maar actiegroep OBA (Oostvaarderwold Blijft Agrarisch) legde twee weken geleden het bijltje neer. Als reden gaven ze slechte communicatie door de provincie Flevoland. Bliek ontkent die aantijgingen. "We hebben goede contacten met de LTO, maar met de OBA zelf heb ik nooit te maken gehad. Ik heb begrepen dat ze gestopt zijn, maar de mensen zijn altijd welkom voor een gesprek."

De plannen zijn nu onomkeerbaar. "Het was niet makkelijk, maar de plannen zijn nu officieel rond. Er is veel tegenstand geweest, bij vergaderingen kwamen de tractoren voorrijden, maar we zijn er creatief mee omgegaan." Bliek denkt dat de acceptatie gekomen is. "We kunnen er niet meer omheen. We moeten het nu gaan doen. Het enige probleem is nu het geld, het rijk moet meer bijdragen."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  nieuw zimbabwe,wie is hier mugabe

 • no-profile-image

  W.Bos

  Van mij krijgt die maffe provincie geen cent

 • no-profile-image

  rode vos

  Dit is een klacht waardig bij de VN...maar wie zitten daar namens NL(..?..) in ieder geval niet de nuchtere mensen die we nodig hebben om dit tij te keren. Daag ze voor een tribunaal en volksgericht... in Saudi Arabie wordt je hand afgehakt als je steelt... hier ????

 • no-profile-image

  roel

  waar willen ze nog over praten ?

 • no-profile-image

  gert

  laat anne bliek eens praten met de VN over de voedselsituatie op de wereld,het is puur kapitaalvernietiging,wat een creativiteit

 • no-profile-image

  jan

  Wie bedenkt in vredes naam dit idiote plan! Met gemeenschapsgeld dit mooie landbouwgebied onherstelbaar vernielen.
  Zeker gezien de aktuele situatie.
  Een misdaad tegen de menselijkheid!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.