Home

Achtergrond 188 x bekeken

Film over malafide uitzendbureau

In de Britse film 'It's a Free World…', wordt verfilmd hoe uitzendbureaus soms kiezen voor illegalen.

Dit meldt Flexmarkt. 'It's a Free World…' vertelt het verhaal van Angie. Zij wordt ontslagen bij een uitzendbureau waar ze interviews afnam met Oost-Europese arbeiders die vervolgens in het Britse arbeidercircuit werden ingezet. Ze opent haar eigen eigen uitzendbureau. Aanvankelijk alleen voor legale Oost-Europeanen, maar als ze begrijpt dat ze van de politie niets te vrezen heeft, ook voor illegalen.

De regisseur kaart met de film maatschappelijke misstanden aan. In de film laat hij beide kanten van het verhaal zien. Hij toont ons hoe zowel de ideologie uitpakken in de praktijk van het flexwerken. De film kreeg in diverse media goede recensies. 'It's a Free World…' wordt vanaf vorige week vertoond in zes bioscopen in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.