Home

Achtergrond

FNV wil strengere controle gegaste containers

FNV Bondgenoten vraagt opnieuw aandacht voor de problemen rond de zogeheten gegaste containers.

In een brandbrief aan de Tweede Kamer beklagen FNV'ers zich er donderdag over dat de controle op de containers op een laag pitje is gezet. Ze willen een intensiever toezicht.

De FNV is ongerust na het ongeval woensdag in de Rotterdamse haven waarbij veertien werknemers onwel werden nadat lege containers waren geopend. FNV Bondgenoten wijst de Kamer erop dat dit soort incidenten al een aantal malen tot ernstige gezondheidsklachten leidde. Containers uit Azië en Zuid-Amerika worden vaak gevuld met gas om te voorkomen dat insecten de lading aanvreten. Om uit te sluiten dat werknemers zonder voorzorgsmaatregelen een gegaste container openen, zou volgens de FNV op elke container moeten die aangeeft of de container 'gegast' of 'niet-gegast' is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.