Home

Achtergrond 252 x bekeken

Extra geld voor zonnepanelen

De bodem van de subsidiepot voor zonnepanelen op daken van particulieren is bereikt, maar het loket gaat niet dicht voor nieuwe aanvragen, bleek vandaag in de Tweede Kamer.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vertrouwt erop dat er binnenkort meer geld beschikbaar komt voor de regeling.

Dat moet gebeuren bij de behandeling van de voorjaarsnota, waarin het kabinet het financiële beleid bijstelt. De regeringspartijen hadden in een motie aangedrongen op extra geld voor zonnepanelen en voor andere manieren om groene stroom op te wekken. Het gaat om 120 miljoen euro, die uitgesmeerd worden over de periode tot en met 2015.

Er zijn inmiddels zo'n 6000 aanvragen voor subsidie op zonnepanelen ingediend, die in totaal goed zijn voor 13,3 megawatt. De subsidieregeling zoals die nu is, voorziet in 10 megawatt, toe te kennen in dit jaar. Het is nog niet bekend hoeveel van de aanvragen zullen afvallen. De regeringspartijen, en dus ook de minister, willen er dit jaar 5 megawatt bij doen.

Ook de budgetten voor subsidie om groene stroom op te wekken met biomassa en via afvalwerking zijn uitgeput. Het budget voor windmolens is nog niet op, maar de verwachting is wel dat alle beschikbare subsidie voor dit jaar op zal gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.