Home

Achtergrond 201 x bekeken

Export sierteelt groeit eerste kwartaal 4,2 procent

De eerste drie maanden van dit jaar is de export met 4,2 procent gestegen tot 1,5 miljard euro.

Dit is bijna evenveel als vorig jaar. Dat meldt het Hoofdbedrijfschap Bloemen en Planten.

Januari en maart gaven een daling (-2,4% en -7,6%) in de export weer. Door de vele bloemendagen was er in februari een grote stijging (+22.6%), wat voor een wisselend beeld zorgde. Daarnaast was het koude voorjaar vooral voor tuinplanten een tegenvaller.

De snijbloemenexport naar Duitsland steeg licht in het eerste kwartaal. Door een intensievere benutting van het retailkanaal is de export naar het oosten nu bijna stabiel. Frankrijk en Engeland, de twee andere grootste exportgebieden, noteerden een kleine daling.
Tezamen namen deze drie landen evenveel bloemen af als vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.