Home

Achtergrond 147 x bekeken

Expertisecentrum voor kinderen en media

Het kabinet komt met een expertisecentrum dat is gericht opkinderen en de media.

In dit centrum leren bijvoorbeeld ouders, onderwijzers en kinderen hoe ze verstandig met de media kunnen omgaan. Dit moet kinderen mediawijsheid bijbrengen en ze leren niet alles te vertrouwen wat in de media wordt gebracht.

Dat heeft minister Ronald Plasterk (Cultuur) vandaag na afloop van de ministerraad bekendgemaakt. Hij en zijn collega André Rouvoet (Jeugd en Gezin) trekken 1 miljoen euro uit voor het expertisecentrum, dat wordt gevestigd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In de openbare bibliotheken komen loketten waar ouders en anderen fysiek terechtkunnen voor informatie over kinderen en de rol van de media.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.