Home

Achtergrond 168 x bekeken

Europese steden strijden om technologisch instituut

Vijf Europese steden strijden om het Europese innovatie en technologie instituut (EIT) te mogen huisvesten.

Dat meldde een woordvoerster van het Sloveens voorzitterschap van de Europese Unie vandaag.
Zowel Hongarije, Polen, Spanje als Oostenrijk en Slowakije hebben zich kandidaat gesteld. Verwacht werd dat München zich ook zou aanmelden, maar het Duitse kandidaatschap is uitgebleven. In juni wordt tijdens de Eurotop besloten waar het instituut zich uiteindelijk zal vestigen.

Het EIT moet ervoor zorgen dat Europa zijn grote technologische rivalen, de Verenigde Staten en Japan, kan bijhouden. Het instituut moet een netwerk van onderzoekers worden die zich voornamelijk met klimaatverandering, energie en informatietechnologie bezighouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.