Home

Achtergrond 179 x bekeken

'Europese maatregelen btw-fraude onwerkbaar'

Het bedrijfsleven dreigt de dupe te worden van plannen van de Europese Commissie om de btw-fraude aan te pakken.

De voorstellen zijn ineffectief en leiden tot veel extra administratieve rompslomp, voorspelt transportorganisatie EVO.

De Commissie wil dat ondernemers elke maand btw-aangifte gaan doen. EVO is daar fel op tegen en roept minister Wouter Bos (Financiën) op de plannen in overleg met zijn EU-collega’s tegen te houden. Volgens EVO is het voorstel van eurocommissaris Laszlo Kovacs (Belastingen) in strijd met het streven van de Commissie naar minder administratieve lasten voor bedrijven.

Als de EU toch de termijn van een maand invoert, wil EVO dat de regels alleen gaan gelden voor bedrijven die per jaar meer dan 400.000 euro aan goederen of diensten binnen de EU verhandelen. ’Brussel’ wil een grens van 200.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.