Home

Achtergrond 171 x bekeken

'Europese biodiesel lijdt onder Amerikaanse susidie'

Europese producenten van biodiesel hebben de Europese Commissie vandaag gevraagd om onderzoek in te stellen naar biodiesel uit de Verenigde Staten.

Ze willen dat het dagelijks bestuur van de Europese Unie hogere importbelastingen op de Amerikaanse brandstof gaat heffen. European Biodiesel Board (EBB) stelt dat de Amerikaanse subsidies op B99-diesel in strijd zijn met regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en daardoor de Europese industrie ondermijnen.

Volgens EBB is de export uit de VS sinds 2007 enorm toegenoemen door de hoge subsidies. Dat zou voor oneerlijke concurrentie hebben gezorgd op de Europese markt.

Biodiesel is een mengsel van echte diesel met koolzaad-, soja- of zonnebloemolie. Biobrandstoffen zijn de laatste tijd in opspraak geraakt omdat zij mogelijk mede oorzaak zijn van de wereldwijde voedselcrisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.